تکرار رویارویی بانوی اول با ترامپ | پس از هیلاری، نوبت به میشل رسید!

پس از انتشار مقاله‌ای به قلم سیندی آدامز در نیویورک‌پست که احتمال نامزدی میشل اوباما برای حزب دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری را مطرح کرد، شایعات در این‌باره در محافل سیاسی مورد بحث قرار گرفته است.
کد خبر: ۱۴۴۲۸۰۳
نویسنده سیدمجتبی جلال‌زاده

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، راجر جی‌استون، مشاور ترامپ نیز پیش‌بینی مشابهی در این باره کرده و این احتمال را مطرح کرده است که دموکراتها با عبور از بایدن، سراغ همسر باراک اوباما بروند، زنی سیاه‌پوست که ۸ سال بانوی اول ایالات متحده بود. 

او پیش از انتخابات مقدماتی در ایالت آیووا که با پیروزی ترامپ همراه بود، در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت: «همان‌طور که از بیش از دو سال قبل پیش‌بینی کرده بودم، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا، میشل اوباما نامزد حزب دموکرات‌ها خواهد بود.»

مگن کلی، مجری پیشین فاکس‌نیوز نیز در پادکست خود به این موضوع پرداخت و گفت که به نظر او «میشل اوباما نسبت به جو بایدن استعداد سیاسی بیشتری دارد».

پیش از این گمان می‌رفت دموکراتها با اطمینان از شکست بایدن مقابل ترامپ، سراغ کاملا هریس معاون اول او بروند اما انفعال سیاسی و عدم‌محبوبیت او باعث شده میشل اوباما به عنوان گزینه رقابت با ترامپ مطرح شود.

دونالد ترامپ البته در رویارویی با بانوی اول بی اجربه نیست. او سال ۲۰۱۶ توانست هیلاری کلینتون را شکست دهد. زنی که نه تنها ۸ سال بانوی اول آمریکا بود، بلکه سابقه وزارت خارجه را نیز در کارنامه خود داشت. اما ترامپ موفق شد از سد او بگذرد.

دونالد ترامپ این روزها در حال رقابت با یک زن دیگر هم هست. نیکی هیلی رقیب جمعوری خواه اوست که البته شانس زیادی برای پیروزی ندارد.

پیش‌بینی می‌شود میشل اوباما با تکیه بر محبوبیت همسر خود باراک اوباما به رقابت با ترامپ بپردازد اما عدم تجربه اجرایی او احتمالا به نقطه ضعفش بدل خواهد شد.

فارغ از نتیجه چنین رقایتی، طرح نامزدی میشل اوباما دو واقعیت را در دل نهفته دارد. اول اینکه حتی دموکراتهای حانی بایدن هم می‌دانند رئیس‌جمهور آمریکا شکست خورده است و هیچ شانسی برای پیروزی او در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ قائل نیستند.

دوم اینکه نامزدی احتمالی میشل اوباما نشان می دهد با همه ادعاهای دموکراتیک در آمریکا، حلقه نخبگان حاکم در این کشور بشدت بسته و خانوادگی است و در دو دهه اخیر بین خانواده‌های بوش، کلینتون و حالا اوباما دست به دست شده است. دیگر چهره‌های به قدرت رسیده در کاخ سفید نیز به نوعی به حلقه الیگارشی سرمایه‌داری متصل بوده و توانسته‌اند خود را مطرح کنند.

به این ترتیب چه ترامپ جمهوری‌خواه پیروز رقابت انتخاباتی آبان ماه سال آتی شود، چه دموکراتی مانند نیشل اوباما، واقعیت این است که بازنده بازی انتخابات، دموکراسی در این کشور است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها